Sammio
Haku
Kaupallinen yhteistyö

Moderneista tableteista on moneksi – hybridilaitteiden suosio kasvaa

Mobiililaitteiden käyttö elää vahvaa murrosta digitalisoituvan työn myötä. Tableteissa murros on havaittavissa kaikista selkeimmin. Nykyaikaiset tabletit taipuvat nykyisin erilaisten lisälaitteiden, pilvitallennuspalveluiden sekä katselu- ja kuuntelukokemuksien ansiosta moneen. Erityisesti hybridikäyttö eli tabletin käyttö esimerkiksi erikseen liitettävän näppäimistön kanssa on lisännyt tablettien menekkiä.

Etenkin 10-tuumaisille tableteille on käytettävyydeltään ja hinnoittelultaan on kysyntää Euroopan laitemarkkinoilla, missä suurikokoisista puhelimista ei ole toistaiseksi innostuttu samassa suhteessa kuin Aasiassa. Modernien tablettien lisälaitevalikoima, datansiirto-ominaisuudet sekä lippulaivapuhelimistakin tutut suojausmahdollisuudet ovat nostaneet uudelleen tablettien kysyntää.

Ammattilaisten työväline

Tabletteja näkee paljon messukäytössä. Suuri näyttö ja helppo liikuteltavuus ovat tehneet tableteista myös monen terveydenhoidon ammattilaisen sekä kaupanalan toimijan työvälineen. Erilaiset kuittaukset ja muistiinpanot tulee hoidettua nopeasti ja ne ovat jaettavissa tiimin tai tarvittaessa koko organisaation kanssa.

Tabletti liikkuu lisäksi opetusalalla työskentelevien matkassa sen mahdollistaessa nopean pääsyn opetusmateriaalien lisäksi koulun järjestelmiin. Usea pienyrittäjä hoitaa tabletilla kätevästi yrityksensä taloushallinnon sekä asiakasviestinnän. Koska tietoa käytetään monilla eri laitteilla, tabletti kuuluu myös kampanja- ja käyttöliittymätestaajien laitevalikoimaan.

Yksittäisen käyttäjän kannalta tabletin etuja on sen tarjoama lukukokemus, erilaisten dokumenttien helppo hallinta, soveltuvuus nopeaan tiedonhakuun sekä monipuolisuus audio-visuaalisten sovellusten, kuten ryhmävideopuhelujen hyödyntämisessä.

Ammattilaiskäytössä tabletin haasteena on vastata monenlaiseen tarpeeseen. Moderneissa tableteissa näyttötekniikka on kehittynyt tukemaan laadukasta katselukokemusta. Samaan aikaan edelläkävijävalmistajat ovat tuoneet tabletteihin toiminnon, joka vähentää silmiä rasittavaa sinistä valoa. Useamman käyttäjän hallinnoimat tabletit tai muuten aktiivikäytössä olevissa tableteissa muistikapasiteetti joutuu koetukselle. Lisämuistikorttimahdollisuus on käytännön kannalta huomattava etu samoin kuin laitteen tiedon- ja datansiirtokapasiteetti.

Hybridikäyttö näkyy tablettien suosiossa, valikoima kasvaa messu-uutuuksilla

Laitevalmistajien käyttämät ekosysteemit tukevat erilaisten dokumenttien työstämistä eri laitteilta, mikä lisää työn tehokkuutta. Tehokkuutta lisäävät myös tarjolla olevat lisälaitteet. Hiiri sekä näppäimistö ovat lisänneet tabletin käytettävyyttä huomattavasti, mikä näkyy myös laitteiden myynnissä. Digitaalinen kynä kestää käytössä yhdellä latauksella jopa viikon. Muun muassa graafikon käytössä kynä on ehdoton, mutta myös aktiivitablettikäyttäjä saa kynästä lisäapua muistiinpanojen, alleviivausten sekä merkintöjen tekemiseen.

Suomessa tablettimarkkinoilla suosituinta merkkiä edustaa Huawei. Yhtiö kasvatti vastikään entuudestaan laajaa tablettivalikoimaansa tuomalla tänne helmikuussa Barcelonan MWC-messuilla lanseeraamansa 10,8-tuumaisen Huawei MediaPad M5 -tabletin näppäimistöllä ja M-Pen-kynällä. Tabletti on ensimmäinen markkinoilla, jonka näytössä on käytetty 2.5D-lasiratkaisua. Äänimaailman suunnittelussa on ollut mukana yhtiön pitkäaikainen kumppani Harman Kardon.

Tivi Studiovieras

Studiovieraassa vierailevat eri toimialojen asiantuntijat.

Katso kaikki sisällöt »