Sammio
Haku
Kaupallinen yhteistyö

Tietokonebrändit murroksessa – Huaweilta uusi haastaja mukaan kisaan

Mobiilimarkkinoilla on jo nähty, kuinka Androidiin pohjautuvat brändit ovat muuttaneet kilpailutilannetta. Huawei uskoo, että tietokonemarkkinoilla on kysyntää uudenlaisille premium-tuotteille. MateBook X Prossa on hyödynnetty Huawein vahvaa mobiiliosaamista.

Huawei investoi vuosittain yli 10 prosenttia myyntituotostaan tutkimus- ja tuotekehitykseen. Älypuhelimissa ja tableteissa johtavimpia toimijoita edustava Huawei on vahvistamassa asemiaan nyt myös tietokoneissa. Huawein vahva mobiiliosaaminen näkyy myös MateBook X Prossa, ja kattava tuoteportfolio mahdollistaa erilaisten laitteiden saumattoman integraation ja tietojen jakamisen tehokkaasti.

Tietokonemarkkinoiden uusi haastaja

Huawei on ollut tietoinen paineista, jotka haastajaan kohdistuu. Intel® Core™ i7 8550U -prosessorilla ja erillisellä NVIDIA GeForce MX150 -näytönohjaimella varustettu Huawei MateBook X Pro on tehokas kannettava siinä missä se on tyylikäs ja rakenteeltaan linjakas. Käyttöjärjestelmänä koneessa on Windows 10 Pro. Laitteen alumiinirunko on kestävä, mutta kevyt – MateBook X Pro painaa 1,3 kiloa ja kulkee helposti mukana.

”Huawei on tottunut haastamaan markkinoita menestyksellisesti. Esimerkiksi tableteissa ja puhelimissa se on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen johtavista brändeistä”, toteaa Huawein Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön B-2-B-sektorista vastaava myyntipäällikkö Jesse Kajes. ”Huawei MateBook X Prossa on työkäytön näkökulmasta tuttu ja luotettava prosessori sekä muistia tekstin, kuvien ja taulukoiden käsittelyyn. Erottautumista on haettu juuri muotoilussa ja käytettävyydessä. MateBook X Pron näyttö on koneen kokoon nähden iso ja erittäin kirkas. Valaistu näppäimistö puolestaan helpottaa esimerkiksi lentokoneessa työskentelemistä. Puhelimen tiedostot saa myös helposti integroitua koneelle”, Kajes summaa.

Premium-puhelimista tutut ominaisuudet loikkaavat kannettavaan

Älypuhelimissa suosittu kehyksettömyys näkyy myös Huawein haastajakannettavassa. 13,9 tuuman 3K FullView-kosketusnäyttö on toteutettu 91 prosentin ruutu-runko-suhteella. Kamera on sijoitettu tutun yläpalkkiratkaisun sijaan näppäimistöön aktivoitavaksi omalla painikkeellaan. Muita yhtymäkohtia Huawein älypuhelimiin on havaittavissa muun muassa virtapainikkeeseen liitetyssä sormenjälkitunnistimessa sekä älykkäässä virranhallintaohjelmistossa, jonka ansiosta kannettavan akussa riittää virtaa jopa 12 tunnin videotoistoon.

Huawei tekee tunnetusti yhteistyötä oman alojensa johtavien yritysten kanssa. Esimerkiksi Huawein ja Leican yhteistyönä kehitetyt kamerat ovat tuottaneet palkittuja älypuhelimia. Matebookissa yhteistyökumppanina Huaweilla ollut Dolby Laboratories, ja koneesta löytyy neljän kaiuttimen luoma 3D-äänimaailma sekä Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmä.

MateBook X Pro mukana tulevat USC C -laturi sekä HDMI-, VGA, ja USB A -liittimillä varustettu MateDock 2 -telakka. Uutuustietokoneen suositushinta on 1 899 euroa.

Tivi Studiovieras

Studiovieraassa vierailevat eri toimialojen asiantuntijat.

Katso kaikki sisällöt »